Advanced Combat Clan
0
Zondag 1 Oktober 2023, 17:18:55 *
Welkom op het [ACC] forum! Meld je aan of registreer je.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: ACC is altijd op zoek naar nieuwe recruits. Ken jij een enthousiaste gamer die best wel in ons team zou passen? Laat hem/haar weten waar ons te vinden!
 
Pagina's: [1]   Omlaag
 Print 
AuteurTopic: Hacken uit protest  (gelezen 2214 keer)
0 geregistreerde leden en 1 bezoeker bekijken dit topic.
Juniorissimo
Ex-(staff)member
Geregistreerd

Offline Offline

Berichten: 1.963

|Born to be a Sniper| - |Sniper since 1994|


WWW
« Gepost op: Maandag 13 Juli 2009, 20:05:57 »

Imageshack gehackt uit protest
Securitygroep klaagt over bekendmaken van lekken
Imageshack gehackt uit protest

Imageshack.us, een van de grootste uploadsites voor foto's, is gehackt. De kraak is uitgevoerd door Anti-sec, een groep die zich verzet tegen de zogenaamde full disclosure. Dat is wanneer een beveiligingslek openbaar wordt gemaakt.

Het bekendmaken van lekken is al geruime tijd gebruikelijk binnen de sector, maar Anti-sec ziet daar alleen maar problemen in.

"De security-industrie gebruikt full disclosure om er zelf bij te winnen en afschriktactieken te ontwikkelen, om zo mensen te overtuigen om hun firewalls, antivirussoftware en controlediensten te kopen", zo luidt hun boodschap. "Intussen kopiëren scriptkiddies [mensen die zonder veel technische kennis andermans hacktechnieken misbruiken] deze lekken voor een compilatie, klaar om kwetsbare servers aan te vallen."

De groep is van plan om te blijven hacken en op deze manier aandacht te vragen voor het probleem. Op Imageshack zijn alle afbeeldingen vervangen door het manifest van de groep.

Sector reageert
De securitysector heeft bij monde van Trend Micro al fel gereageerd op de hack. Woordvoerder Rik Ferguson merkt op dat Anti-sec vergeet te vermelden dat de sector proactief beschermt. Daarnaast zegt hij dat het openbaar maken van lekken securityorganisaties helpt om te beschermen tegen lekken voordat deze "in het wild" worden misbruikt.

bron: ZDNet
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 Print 
 
Ga naar: 

Back To Top