Advanced Combat Clan
0
Zondag 1 Oktober 2023, 18:04:19 *
Welkom op het [ACC] forum! Meld je aan of registreer je.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Hij heeft een snellere glasvezelverbinding en onze licentie is vernieuwd: join nu direct onze TeamSpeak 3 server!
 
Pagina's: [1]   Omlaag
 Print 
AuteurTopic: Regels op het forum  (gelezen 3416 keer)
0 geregistreerde leden en 1 bezoeker bekijken dit topic.
BlackHole
Founder
Leader

Offline Offline

Berichten: 2.993


Mr. Blackovitch

dvdgiessen
WWW
« Gepost op: Zaterdag 18 Juli 2009, 02:04:39 »

De volgende regels gelden hier op het forum, om er voor te zorgen dat het geen rotzooi word.
Uiteraard gelden ook de andere regels uit het Informatie en regels-board!

Voordat je reageert
 • Heb respect voor anderen en andermans mening. Dus geen ruzie/gescheld. Als je het niet met elkaar eens bent, begin dan geen discussie op het forum, maar handel het met elkaar af, of meldt het aan de staff.
 • Als je per sé je frustraties kwijt moet, dan kun je dat doen met de tekens die met Shift+1 t/m 0 tot je beschikking staan - iets als $%&^*()#!@ dus.
 • Heb ook respect voor moderators (leader/staff). Die proberen alleen maar het forum schoon en sfeervol te houden, en dat is uiteindelijk ook in jouw belang. Ook is het verstandig te luisteren naar gebruikers die hier al wat langer member zijn, want die hebben ervaring met het forum etc. en die weten immers meer. Oneens met ze? Zie nogmaals punt 1.
 • Reclame maken of spammen wordt niet gewaardeerd. Een link naar je site mag natuurlijk in je handtekening en/of profiel, maar het actief posten van links naar wat voor sites dan ook is niet de bedoeling. Ook privéberichten sturen waarin je je eigen site aanprijst is uitdrukkelijk niet toegestaan. Met andere woorden: alleen wanneer het te maken heeft met het topic is het toegestaan een link naar een site te posten.
 • Wat betreft posts gaat het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Staar je dus niet blind op het getalletje onder je naam, maar probeer iets nuttigs aan het forum bij te dragen.
 • Schreeuwen of aandacht trekken is niet nodig. Je hele tekst in HOOFDLETTERS en leuke kleurtjes typen zorgt er niet voor dat je sneller antwoord / meer aandacht krijgt, maar veroorzaakt alleen maar irritatie.
 • Lees voordat je post even het topic door. Het kan best zo zijn dat hetgeen wat jij kwijt wilt al lang en breed uitgediscussieerd is.
 • Als je iets quote (citeert) van een andere site of bron, plaats dan even een bronvermelding of een link naar de bron, zodat duidelijk is dat je dit niet zelf bedacht hebt. Quote niet al te grote stukken tekst.
 • Houd het enigszins on-topic. Af en toe een klein beetje van het onderwerp afwijken is niet erg, maar als het erger wordt kan het erg verwarrend en irritant zijn. Open dan liever een nieuwe thread, of vraag aan een staffmember of een thread gesplitst kan worden.
 • Als je meerdere dingen te melden hebt die met elkaar te maken hebben, doe dit a.u.b. in 1 post, zo blijft het overzichtelijk.

Voordat je een topic start
 • Lees de tips hierboven (Voordat je reageert) en tel rustig tot tien.
 • Controleer eerst of je onderwerp niet eens al aan de kaak gesteld is. Dit kun je doen met de zoekfunctie van het forum.
 • We zijn geen vervanger van Google. Vragen naar de bekende weg (Wat is het adres van de website van Microsoft? Wat is het telefoonnummer van de groenteboer op de hoek?) is niet de bedoeling.
 • Als je een topic opent met een vraag, geef dan voldoende informatie, zodat mensen je ook daadwerkelijk kunnen helpen.
 • Geef een topic een duidelijke titel mee. Een titel als "probleem" of "help!" dekt de lading dus niet.
 • Kick niet elke 5 minuten je topic omhoog. Dit vervuilt het forum onnodig en neemt de overzichtelijkheid weg. Wees geduldig, want je kunt niet verwachten dat iedereen 24 uur per dag voor jouw beschikbaar is.
 • Post niet op meerdere plaatsen op het forum dezelfde vraag. Ook dit vervuilt het forum onnodig, en wordt absoluut niet gewaardeerd.
 • Vraag niet om reacties via e-mail. Het forum is er niet alleen voor jou maar ook voor anderen die ook geïnteresseerd zijn, en daarom worden vragen op het forum ook via het forum afgehandeld.

Niveau van het forum
Dit forum wil graag een redelijk niveau hebben en houden. Dat houdt in dat je je dient te houden aan de bovenstaande regels. Dat geldt ook voor het openen van nieuwe topics, en in het bijzonder in het off-topic forum. Ga af op je gezonde verstand, en maak het niet al te gek. Een richtlijn daarbij is dat de volgende soorten threads niet welkom zijn:
 • Ik ga slapen/eten/wat dan ook!
 • Wooohoo, ik heb 768 posts!
 • Bepaalde hypes die vervelend worden door eindeloze imitatie of herhaling. Als iemand aan het eind van zijn post vraagt: 'Grappig, vind je niet?' is het één keer leuk om 'nee' te antwoorden, maar het is niet leuk als dit antwoord twintig keer achter elkaar wordt gegeven.
 • Topics die anderszins volkomen nutteloos en uitdrukkelijk niet leuk zijn, bijvoorbeeld 'post hier je huisnummer' of iets dergelijks.
 • Iedere vorm van slowchatten (dat wil zeggen: de ene nutteloze mededeling na de andere in een - meestal - zeer hard lopend topic, die je beter via chat kunt afhandelen).

Modedits op het forum
De leden van het staffteam modereren op hier op het forum, om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt.
Indien iemand zich niet aan de regels houd, zal de betreffende post geëdit worden door een staffmember. Stel bijvoorbeeld dat een troll uitgebreid aan het schelden zou zijn. Een staffmember zal dan onmiddelijk ingrijpen, en dit op de volgende manier kenbaar maken:
Mod edit: Uitgebreid schelden verwijderd, dit is niet toegestaan
Maar ook voor kleinere problemen wordt dit duidelijk gemaakt, bijvoorbeeld als iemand zijn complete post vetgedrukt post:
Mod edit: Vet is niet nodig

Hierbij wijzen we erop dat misbruik hiervan niet toegestaan is: je gaat zelf geen namaak-modedits plaatsen, of de edit van een mod ongedaan maken. Doe je dit wel, dan riskeer je een ban van het forum.

Signatures
Signatures of handtekeningen zijn een mooie aanvulling op je post. Helaas beschouwen veel mensen dit als een ruimte waar ze vanalles zomaar mogen neerdumpen, met als gevolg dat er enorm grote signatures gemaakt worden.
Dit is natuurlijk totaal het tegenovergestelde van hetgene waar het origineel voor bedoeld was: een simpele handtekening.
Om deze reden stellen we een limiet aan de inhoud van signatues. Als je signature hieraan niet voldoet, kan deze door een staffmember worden verkleind of zonder waarschuwing worden verwijderd.
 • De signature mag totaal niet meer dan 4 afbeeldingen bevatten, de totale hoogte mag niet meer zijn dan 150 pixels.
 • Je mag maximaal 3 regels tekst in je signature plaatsen. Onderstrepen, vet drukken of het vergroten van de lettergrootte is niet toegestaan.
« Laatste verandering: Zaterdag 9 Juli 2011, 03:00:08 door BlackHole » Gelogd

~ Daniël aka [ACC]Black @ DvdGiessen.nl & deviantART
«War does not determine who is right, but who is left.»
Pagina's: [1]   Omhoog
 Print 
 
Ga naar: 

Back To Top