Advanced Combat Clan
0
Zondag 1 Oktober 2023, 17:14:39 *
Welkom op het [ACC] forum! Meld je aan of registreer je.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Hij heeft een snellere glasvezelverbinding en onze licentie is vernieuwd: join nu direct onze TeamSpeak 3 server!
 
Pagina's: [1]   Omlaag
 Print 
AuteurTopic: EA dumpt verliesgevende spellen  (gelezen 2682 keer)
0 geregistreerde leden en 1 bezoeker bekijken dit topic.
Juniorissimo
Ex-(staff)member
Geregistreerd

Offline Offline

Berichten: 1.963

|Born to be a Sniper| - |Sniper since 1994|


WWW
« Gepost op: Dinsdag 10 November 2009, 20:16:32 »

Electronic Arts dumpt verliesgevende spellen
Gameproducent plant 1.500 ontslagen
10 november 2009 | Jibbe Van Oost
 
De Amerikaanse computerspelmaker Electronic Arts (EA) heeft het afgelopen kwartaal 391 miljoen dollar verlies gemaakt. Daarom gaat het bedrijf zich voortaan enkel concentreren op kassuccessen. Dat staat te lezen in de Californische zakenkrant The Mercury News.

Het verlies is al het elfde in een rij. De spellenmaker gaat daarom besparen door 17 procent van zijn werknemers te ontslaan. Dat komt neer op vijftienhonderd jobs. In België is het totale aantal EA-medewerkers op één hand te tellen, in Nederland werken er achttien mensen.

EA is al langer bezig met reorganiseren. Zo kondigde het bedrijf begin dit jaar al elfhonderd ontslagen aan, destijds goed voor tien procent van alle werknemers. De nieuwe besparingen zouden honderd miljoen dollar per jaar moeten opleveren.

Enkel kassuccessen
Om zichzelf financieel weer op de rails te krijgen, gaat EA zich voortaan concentreren op de lucratieve spellen. De kleinere en minder lucratieve titels gaan eruit.

EA heeft recent een paar games uitgebracht die de verwachtingen niet konden inlossen. Sims 3 werd minder verkocht dan gehoopt en ook Spore is niet het succes dat het moest zijn. De sportspellen hebben volgens waarnemers dan weer te lijden onder dure licenties om de namen van de echte spelers te mogen gebruiken.

Recent heeft EA nog Playfish gekocht. Daarmee heeft het bedrijf zich ingekocht in sociale spellen. Zo heeft Playfish Restaurant City en Pet Society gemaakt voor de netwerksite Facebook.
Bron: ZDnet
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 Print 
 
Ga naar: 

Back To Top