Advanced Combat Clan
0
Woensdag 28 Februari 2024, 18:34:58 *
Welkom op het [ACC] forum! Meld je aan of registreer je.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Hij heeft een snellere glasvezelverbinding en onze licentie is vernieuwd: join nu direct onze TeamSpeak 3 server!
 
Pagina's: [1]   Omlaag
 Print 
AuteurTopic: Studiehulp  (gelezen 6219 keer)
0 geregistreerde leden en 1 bezoeker bekijken dit topic.
RefleX
Staff

Offline Offline

Berichten: 1.686


One Shot, One Kill

styleofkilling
« Gepost op: Zondag 28 Februari 2010, 19:31:35 »

Je hoort het goed, studiehulp. Dit maal geen technisch support nodig.

Ik zou graag jullie mening willen horen over het volgende.
Ik zou als opleiding graag CMD willen doen (Communication & multimedia design). Ik heb gehoord dat het vooruitzicht daarbij niet goed is (dus het is moeilijk om een baan te vinden na afstuderen). Nou zou ik ook best andere ICT opleidingen kunnen doen zoals informatica, waarbij een baan vinden veel makkelijker is omdat er erg veel vraag is naar goed opgeleide informatici. Ik weet alleen niet of ik het programmeren enzo wel echt leuk vind. Dus wat vinden jullie? Zal ik mijn wil moeten vertrouwen en gewoon CMD doen, of zal ik gaan voor een opleiding met een makkelijke te vinden baan?
Gelogd


Xfire: styleofkilling
MSN: spk@live.nl
BlackHole
Founder
Leader

Offline Offline

Berichten: 2.993


Mr. Blackovitch

dvdgiessen
WWW
« Antwoord #1 Gepost op: Zondag 28 Februari 2010, 20:02:42 »

Ik zou als ik jou was CMD gaan doen. Je zult uiteindelijk de rest van je leven in de sector die je nu kiest moeten doorbrengen, dus het is een stuk belangrijker dat je iets kiest wat je ook werkelijkk leuk vindt dan dat je kan kiezen uit vele vacatures.

Zeker nu met de economische crisis is de baankans voor veel beroepen flink afgenomen. Ik heb ff een onderzoekje van het ROA (Maarstricht University) er op nageslagen, en de totale werkgelegenheid in beide sectoren ligt in de komende jaren zowat gelijk. Daarnaast is het natuurlijk sterk afhankelijk van waar je je precies in specialiseerd, en hoe de markt zich ontwikkeld.
Ik gok dat het niet zo enorm veel uitmaakt. De vraag naar goed opgeleide informatici is inderdaad hoger, maar daar staat wel tegenover dat veel meer mensen tegenwoordig voor deze opleiding kiezen, dus er zullen ook veel meer mensen naar die banen dingen.
Uiteindelijk weet je dus nooit zeker hoeveel kans op een baan je hebt bij het afstuderen.  Undecided

En uiteindelijk, als je echt goed bent in je vak, kom je altijd wel aan een baan. Werkgevers zijn ook niet dom: ze hebben een prima neus voor talent, en juist als je iets studeert waar je interesse (en dus waarschijnlijk ook je talent) ligt, heb je zowel een leukere als meer kans op een baan.

Ik ken genoeg mensen die nu midden in hun opleiding zitten / net afgerond hebben, en er toch uiteindelijk spijt van hebben dat ze toch niet iets gekozen hebben wat ze écht interesseerde. Bedenk je nog eens: wil je echt tot je 67 bent bezig zijn met wat je kiest?  hrmm

That said, uiteindelijk is de keuze voor jou. Neem vooral de tijd om er over na te denken, want de tijd gaat anders sneller dan je denkt ^^
Gelogd

~ Daniël aka [ACC]Black @ DvdGiessen.nl & deviantART
«War does not determine who is right, but who is left.»
Juniorissimo
Ex-(staff)member
Geregistreerd

Offline Offline

Berichten: 1.963

|Born to be a Sniper| - |Sniper since 1994|


WWW
« Antwoord #2 Gepost op: Zondag 28 Februari 2010, 21:04:39 »

na dze lange tekst van black te lezen zeg ik gewoon mijn gedacht ^^

Je moet iets kiezen dat je graag doet. Als je programmeren niet plezant vind dan moet je het ook niet gaan doen, zit je je hele loopbaan iets tegen je zin te doen
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 Print 
 
Ga naar: 

Back To Top