Advanced Combat Clan
0
Zondag 19 Mei 2024, 14:12:08 *
Welkom op het [ACC] forum! Meld je aan of registreer je.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: ACC is altijd op zoek naar nieuwe recruits. Ken jij een enthousiaste gamer die best wel in ons team zou passen? Laat hem/haar weten waar ons te vinden!
 
Pagina's: [1]   Omlaag
 Print 
AuteurTopic: Torrents voor beginners  (gelezen 5744 keer)
0 geregistreerde leden en 1 bezoeker bekijken dit topic.
BlackHole
Founder
Leader

Offline Offline

Berichten: 2.993


Mr. Blackovitch

dvdgiessen
WWW
« Gepost op: Vrijdag 25 Juni 2010, 01:19:17 »

Ben je niet bekend met Bittorrent? Dan even een uitleg in een notendop.

Torrents werken met het principe van vraag en aanbod. Een torrentbestand is een superklein bestandje dat informatie bevat over wat je wilt downloaden. Aan de hand van deze informatie gaat je downloadsoftware, een torrentclient, op zoek naar aanbieders.

Onder het motto van "samen zullen we alles delen" is iedereen een aanbieder, ook wel peers genoemd. Seeders zijn degenen die de download al compleet hebben, leechers zijn mensen die de download nog niet compleet hebben.

Je torrentclient maakt contact met de torrentclienten van alle andere peers, zowel seeders als leechers. De download is opgedeeld in ontelbare kleine pakketjes, en één voor één download je torrentclient deze van de andere peers. Tegelijkertijd begin jij zelf ook pakketjes te uploaden: de pakketjes die je al gedownload hebt, maar die andere leechers nog niet hebben, wissel je met hun uit, totdat iedereen de download compleet heeft.

Een voorbeeld van een kleine en goede torrentclient is het programma uTorrent. Deze kun je gratis downloaden van uTorrent.com. Na het installeren kun je een torrentbestanden openen met dit programma. Deze torrentbestanden vind je op torrentsites, zoals bijvoorbeeld The Pirate Bay, Torrent Reactor of Isohunt.

Hier kan je zoeken naar torrents met een simpele zoekopdracht. Zodra je een lijst met resultaten krijgt, zijn er twee dingen waar je op moet letten:
  • De inhoud. Bevat de torrent inderdaad de bestanden die je wilt downloaden, en zijn deze van goede kwaliteit? Lees hiervoor even de titel, beschrijving en commentaren door, zodat je een goede indruk van de torrent krijgt.
  • Het aantal peers. Een torrent zonder seeders zal in de meeste gevallen niet werken, omdat niemand de complete download aanbied, en dus niemand ooit zijn download compleet al krijgen. In het algemeen geld de regel: hoe meer seeders, hoe beter.

Na het downloaden van een torrentbestand wordt deze automatisch geopend door uTorrent. Deze vraagt om enkele details, zoals waar je de download op wilt slaan, en of je de download meteen wilt starten of tot een later tijdstip wilt uitstellen. Ook kan je kiezen alleen specifieke bestanden uit de torrent te downloaden, en andere over te slaan.
Zodra je op OK klikt, zal uTorrent beginnen met het downloaden van de torrent. Schrik niet van de lage downloadsnelheden in het begin; deze worden langzamerhand steeds hoger.

Als je de download compleet hebt, is het een goed idee om nog een poosje te blijven als seeder. De stelregel is dat je seed totdat je deelverhouding 1.5 is, oftewel dat je 150% van de download naar andere peers geupload hebt. Dit is heel belangrijk voor torrents: alleen als mensen blijven seeden, blijft de torrent in orde. Zogenaamde hit-and-run acties, waarbij je onmiddelijk stopt zodra je de download compleet hebt, worden niet gewaardeerd, omdat je niet helpt de torrent levend te houden, terwijl je zelf wel profijt van deze torrent hebt gemaakt.

Gefeliciteerd! Je hebt nu je eerste download via Bittorrent gedaan. Waarschijnlijk zullen er nog vele volgen. Vergeet één ding nooit: zonder aanbieders zou het bittorrent-netwerk niet kunnen bestaan. Blijf dus nog een poos seeden als je je downloads compleet hebt!
Gelogd

~ Daniël aka [ACC]Black @ DvdGiessen.nl & deviantART
«War does not determine who is right, but who is left.»
Sweex
Member

Offline Offline

Berichten: 163« Antwoord #1 Gepost op: Zaterdag 26 Juni 2010, 15:02:24 »

Als ik dit nou eens een paar jaar eerder had geweten dan was ik nu heel veel games rijker XD

Nouja echt suuuppppeeeerr bedankt dude dit zijn nopu dingen waar de pc noobs wat aan hebben Cheesy
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
 Print 
 
Ga naar: 

Back To Top