Advanced Combat Clan
0
Zondag 16 Mei 2021, 21:05:32 *
Welkom op het [ACC] forum! Meld je aan of registreer je.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: ACC is altijd op zoek naar nieuwe recruits. Ken jij een enthousiaste gamer die best wel in ons team zou passen? Laat hem/haar weten waar ons te vinden!
 
Pagina's: [1]   Omlaag
 Print 
AuteurTopic: Uitbreiding rangen  (gelezen 2433 keer)
0 geregistreerde leden en 1 bezoeker bekijken dit topic.
BlackHole
Founder
Leader

Offline Offline

Berichten: 2.993


Mr. Blackovitch

dvdgiessen
WWW
« Gepost op: Vrijdag 17 December 2010, 19:12:46 »

Afgelopen tijden is er aardig wat activiteit geweest binnen de clan. De contacten bloeien, de speelavonden zijn altijd gezellig en ook onze servers zijn dag en nacht beschikbaar voor een gamepje.

De clan groeit gestaag, en langzaam lopen we ook op tegen de limitaties van ons huidige rankingsysteem.

Sure, de opzet is niet slecht, en is theoretisch ook schaalbaar, maar in praktijk mist 't de nodige details waardoor het lastig is om bijvoorbeeld bepaalde rechten toe te kennen aan specifieke members (denk aan dingen als adminrechten) of nieuwelingen en actieve members te onderscheiden.

Die eerste is van praktische reden: een aantal members heeft bijvoorbeeld rcon-rechten gekregen voor onze gameserver. Ze zijn al lange tijd member, actief en betrokken bij de clan,en degenen die de geschiedenis van de clan kennen weten dat sommigen zelfs eerder als staffmember al actief waren. Het toekennen van die rconrechten is dan ook niet vreemd. Daartegen, members die deze geschiedenis niet kennen zullen opmerken dat ze in rang gelijk zijn en zich afvragen waarom sommigen wel adminrechten hebben en zij die niet mogen.
Daarnaast is het ook lastig, danalniet onmogelijk om goed bij te houden wie welke specifieke rechten heeft en dit te beheren.

Het tweede punt is ook al deels genoemd in het eerste: onderscheiding van long-time en actieve members. Laten we wel wezen, sommige members zijn enorm actief en zetten zich in voor de clan, terwijl anderen meer passief lid zijn. In ons huidige systeem ziet een nieuweling geen onderscheid tussen members die net aangenomen zijn en members die al sinds 't begin der tijden meelopen. We willen het huidge systeem uitbreiden om activiteit te stimuleren, deze mensen wat in het zonnetje te zetten en het voor nieuwelingen duidelijk te maken waar ze aan toe zijn.

Daarnaast is het bestuurskundig beter om wat meer structuur in de clan te brengen. Op dit moment redden we het als staffteam nog prima, maar het is al enkele keren duidelijk gebleken dat sommige organisatorische zaken compleet stil komen te liggen als enkele leden bijvoorbeeld een paar weken op vakantie waren. Dat lijkt ons geen gezonde situatie. Om deze reden zouden we een uitbreiding van het staffteam willen hebben naar een team dat actief de clan kan besturen, ook als soms één iemand van ons mist. Daarnaast willen we op die manier ook meer activiteit in het staffteam, zodat beslissingen sneller en beter aangepakt kunnen worden en er ook meer gebrainstormed kan worden over dingen die leuk zijn om op te zetten.

Na lang nadenken, ingewikkelde discussies en eindeloze brainstormsessies zijn we tot de volgende, nieuwe indeling gekomen:

- Leader: Black, de altijd drukke eindverantwoordelijke
- Staffmember: het aloud bekende staffteam, altijd scherp en waakzaam
- Senior member: actieve en betrokken leden die zich inzetten voor de clan
- Member: de basis van onze clan, het hart van de familie
- Recruit: degenen die de grote proef moeten doorstaan
- Applicant: geïnteresseerden die aangegeven hebben te willen joinen

Hierbij is het heel belangrijk dat:
  • Ranks worden niet toegekend op basis van skills of hoelang je al lid bent
  • Ranks zijn gebaseerd op activieteit binnen de clan: hoe veel zet een member zich in voor de clan
We willen geen onderscheid maken tussen members die beter bedreven zijn in een game of toevallig al langere tijd lid zijn. Het gaat om je inzet, de activiteit die je toont, het betrokken zijn en meehelpen binnen de clan.

Offtopic: Overigens, wie goed oplet ziet dat we de gebruikelijke kleur blauw in dit overzicht niet gebruiken. Waarom? Het pas niet echt tussen de andere kleuren en staat ook niet mooi en leesbaar op de meeste donkere achtergronden, zoals ons forum en site.

Deze vernieuwde indeling zal met ingang van 1 januari 2011 gehanteerd worden. Bij het doorvoeren van deze wijziging in kleuren en de toevoeging van de senior member rang, zullen we meteen een aantal promoties uitvoeren om de rangen te vullen, zie de betreffende aankondiging.
« Laatste verandering: Vrijdag 31 December 2010, 22:57:16 door BlackHole » Gelogd

~ Daniël aka [ACC]Black @ DvdGiessen.nl & deviantART
«War does not determine who is right, but who is left.»
Pagina's: [1]   Omhoog
 Print 
 
Ga naar: 

Back To Top