Advanced Combat Clan
0
Zondag 1 Oktober 2023, 16:51:03 *
Welkom op het [ACC] forum! Meld je aan of registreer je.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Minimalisatie: Onze gameservers zijn offline, vaste activiteiten staan in de ijskast. Lees nu de aankondiging!
 
Pagina's: [1]   Omlaag
 Print 
AuteurTopic: Vernieuwing van het forum  (gelezen 4950 keer)
0 geregistreerde leden en 1 bezoeker bekijken dit topic.
BlackHole
Founder
Leader

Offline Offline

Berichten: 2.993


Mr. Blackovitch

dvdgiessen
WWW
« Gepost op: Donderdag 30 December 2010, 21:50:25 »

Het is alweer bijna meer dan anderhalf jaar geleden dat we de laatste wijzigingen doorvoerden in de forumindeling. Door die tijd heen zijn onze forums aardig gegroeid en veranderd en hebben we met het staffteam ook eens goed gekeken naar de huidige forumindeling en hoe we deze zouden kunnen verbeteren. Met de jaren ervaring die we ondertussen met het forum hebben is er hard gewerkt aan een nieuwe indeling, waarmee we hopen het forum nog duidelijker, handiger en vooral gezelliger te maken dan ooit tevoren.

Naast een nieuwe indeling van het forum op zich zullen er ook een hoop andere wijzigingen doorgevoerd worden. Naast natuurlijk allerlei updates en verbeteringen op de achtergrond zullen ook vele items van de request-lijst uitgevoerd worden waar jullie soms al jarenlang naar vroegen. Ook hebben we als staff enkele leuke idee'tjes aan die lijst toegevoegd, dus er zal binnenkort weer genoeg te ontdekken zijn.

Van 7 tot 9 januari 2011 zal het forum offline gaan zodat we alle wijzigingen kunnen doorvoeren. Tot die tijd zijn we natuurlijk wel bereikbaar via Xfire of op Ventrilo, dus als we niet te hard aan het forum aan het werken zijn vraag ons eens voor een gamepje. Wink
« Laatste verandering: Zaterdag 1 Januari 2011, 12:45:22 door BlackHole » Gelogd

~ Daniël aka [ACC]Black @ DvdGiessen.nl & deviantART
«War does not determine who is right, but who is left.»
BlackHole
Founder
Leader

Offline Offline

Berichten: 2.993


Mr. Blackovitch

dvdgiessen
WWW
« Antwoord #1 Gepost op: Zaterdag 8 Januari 2011, 19:59:31 »

De nieuwe forumindeling is nu online! Zoals gewoonlijk is het complete overzicht te vinden in het overzichtstopic, in deze post zullen we even kort een paar wijzigingen onder de aandacht brengen.

Als bijkomstig gevolg van de wijzigingen is een groot aantal topics verplaatst, gesplitst of juist samengevoegd. Er is echter totaal niets verwijderd, dus gebruik de zoekfunctie als je iets kwijt bent. Wink

 • We kregen vaak vragen over wie toegang had tot welke onderdelen op het forum, door het grote aantal board was dit niet altijd even overzichtelijk. In de nieuwe indeling hebben we hier goed over nagedacht, met als gevolg dat de nieuwe indeling een stuk logischer in elkaar steekt. Het principe is simpel: hoe hoger je rang, hoe verder je naar beneden kan scrollen. Alle boards staan nu op volgorde van toegangrecht, dus als hoe hoger je iets post in de volgorde, voor hoe meer mensen het toegankelijk is.

 • In het Algemeen is één vrij belangrijke wijziging: vanaf nu is het mogelijk om te reageren op topics. Voorheen kregen we veel reacties in het N&D, de Member-Only forums of op andere wijzen. Dit heeft als bijkomend effect gehad dat wij als staffteam vaker in het N&D / MO mededelingen plaatsten aangezien hier mensen wel konden reageren. Om deze reden hebben we besloten het Aankondigingen-board gedeeltelijk open te gooien, om er zo bruikbaarder te maken voor zowel ons als staffteam als voor iedereen die wil reageren.

 • In de Talk Zone zien we dat we het Offtopic hebben geschrapt en opgedeeld hebben naar het Fun en N&D. De onderwerpen die we laatste tijd zagen verschijnen in het OT en het Fun/N&D lagen steeds dichter bij elkaar, dus om geen lastig onderscheid meer te hoeven maken hebben we dezen samengevoegd.

 • Het N&D is uitgebreid met Serious Stuff. Dit board is bedoeld voor de serieuzere discussies die ook in het public gedeelte kunnen. Staff modereert streng in dit board, flames of offtopic zijn uit de boze.

 • De Game Zone is opnieuw ingedeeld. Verschillende games hebben niet langer meer losse topics per board, maar zijn nu verzameld in De games. In De wereld is plaats voor alle algemenere onderdelen, terwijl De downloads alle mods en andere downloads zal gaan huisvesten.

 • In het MO is het Stamcafé uitgebreid met Ansichtkaartje, waar we vanaf nu alle afwezigheidsposts verzamelen die eerst over 4 verschillende boards verspreid waren. Het stamcafé is de hangplaats van alle members, en vanaf nu zullen we ook gewaardeerde members uit onze community toegang gaan geven tot dit board.

 • Het SO bevat nu ook Het Dispuut, waar ook Senior members toegang tot krijgen. Ideeën en voorstellen worden hier gepost en uitgewerkt.

Dat waren enkele van de belangrijkste wijzigingen. Voor de rest, kijk zelf een rond of lees het overzichtstopic door.
« Laatste verandering: Maandag 10 Januari 2011, 13:27:41 door BlackHole » Gelogd

~ Daniël aka [ACC]Black @ DvdGiessen.nl & deviantART
«War does not determine who is right, but who is left.»
BlackHole
Founder
Leader

Offline Offline

Berichten: 2.993


Mr. Blackovitch

dvdgiessen
WWW
« Antwoord #2 Gepost op: Maandag 10 Januari 2011, 03:32:49 »

Na lange dagen ontwerpen, bouwen en testen hebben we een groot aantal van de feature requests van afgelopen tijd doorgevoerd op het forum. Met de nieuwe mogelijkheden is het [ACC] forum weer helemaal bij de tijd, klaar voor het nieuwe jaar.

Een lijstje van de belangrijkste wijzigingen die we hebben doorgevoerd:
 • Gebruikersprofielen zijn opnieuw ontworpen en uitgebreid, waardoor er een groot aantal nieuwe opties is! Je profiel is nu helemaal naar eigen smaak aan te passen, het is mogelijk vrienden toe te voegen en ook het plaatsen van je favoriete afbeeldingen/filmpjes/muziek is mogelijk.
  Bekijk het snel zelf!

 • Speelavonden en andere activiteiten zijn vrij lastig in te plannen als je niet weet wie er meedoen. Om die reden hebben we een nieuwe functie geimplementeerd waarmee het mogelijk is in te schrijven op gebeurtenissen. Heb je dus zin om mee te doen met een activiteit? Schrijf je in, zo weten we wie erbij is!

 • Alle thema's zijn geupdate en een snelle themawisselaar is toegevoegd aan de onderkant van elke pagina. Kies nu nog gemakkelijker en sneller voor een thema wat jij leuk vind!

 • We hebben een nieuwe ledenkaart online, waarop je een pinnetje kan plaatsen in je woonplaats. Ontdek snel waar iemand ongeveer woont en zie simpel of het merendeel nu uit België of Nederland komt. Smiley

 • Rapporteren werkt nog beter dan ooit! Het complete rapport-systeem is herschreven en het staffteam kan nu nog sneller en beter reageren op rapporten die je indient. Zie je een post, een profiel of een PM welk niet helemaal deugt? Rapporteer het meteen met de link, en we zullen er direct naar kijken.

 • Omdat de "gewone" forumspelletjes ons wat te simpel werden, is het tijd voor wat écht denkwerk. In tegenstelling tot de sommige spelletjes is ons vernieuwde forumschaak alles behalve eentonig. Daag anderen uit voor een potje klassiek schaak, of probeer een van de varianten op de regels.

 • Het is vanaf nu mogelijk om polls gewogen te bekijken, in deze instelling tellen stemmen van clanmembers zwaarder mee dan die van forumbezoekers of applicants. Heb jij een vraag waar je voornamelijk geinteresseerd bent in de mening van de clanmembers zelf (zoals wij als staff vaak hebben), dan kan je nu snel en duidelijk zien waar de meerderheid voor kiest. Uiteraard zijn de normale, ongewogen resultaten ook nog steeds zichtbaar.


Naast al deze wijzigingen is er nog veel meer gebeurd. Zo zijn er ongeveer 20 pagina's aan tekst en meldingen vertaald naar het Nederlands, zijn er voor staffleden en op technisch gebied vele nieuwe opties en hebben we ook alle bekende problemen verholpen.

Als er nog vragen zijn, stel ze gerust of neem even direct contact met mij op. Wink
Gelogd

~ Daniël aka [ACC]Black @ DvdGiessen.nl & deviantART
«War does not determine who is right, but who is left.»
Pagina's: [1]   Omhoog
 Print 
 
Ga naar: 

Back To Top