Advanced Combat Clan

Talk Zone => Nieuws en discussie => Topic gestart door: Juniorissimo op Vrijdag 17 Juli 2009, 17:27:02Titel: Besturingssysteem Ghost komt tot leven
Bericht door: Juniorissimo op Vrijdag 17 Juli 2009, 17:27:02
Het webgebaseerde besturingssysteem Ghost gaat vandaag online. Hiermee kun je overal bij je eigen desktop. Ook is er gezorgd voor een grondige integratie met online applicaties van derden.

Vanaf de Westelijke Jordaanoever komt Ghost High-tech Virtual Computer tot leven. Na drie jaar werk is Ghost klaar met de ontwikkeling.

Het systeem gebruikt cloud computing om te zorgen dat gebruikers altijd hun eigen desktop kunnen bereiken, ongeacht de computer waarop gewerkt wordt.

Virtuele computer
Ghost staat voor Global Hosted Operating System. Het is opgezet in 2006 door Ziv Schreiber. Hij wil een virtuele computer bieden die goed werkt met webapplicaties van derden zoals Google Docs, Zoho en Flickr.

Het besturingssysteem moet deze diensten samenvoegen tot één online dienst en bereikbaar zijn vanaf iedere computer met een internetverbinding. Gebruikers kunnen dan ook bij hun eigen bureaublad, bestanden en applicaties.

Samenwerking Israel en Palestijnen
Ghost opereert vanuit Ramallah en heeft tevens een klein team van werknemers in het Israëlische stadje Modiin. Schreiber wil met zijn bedrijf laten zien dat Israëliërs en Palestijnen kunnen samenwerken. Aangezien de Israëlische regering bijna alle reizen tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever verbiedt, vindt het meeste overleg plaats via de telefoon of videoconferenties.

De alfaversie van Ghosts virtuele computer werd in mei 2008 gelanceerd en kan op de website als preview bekeken worden. Om de officiële start te vieren krijgt het Palestijns-Israëlische team bezoek van Tony Blair, de voormalige minister-president van Groot-Brittannië.

bron: ZDNet


Titel: Re: Besturingssysteem Ghost komt tot leven
Bericht door: RefleX op Zaterdag 5 September 2009, 14:13:55
cool...wel vaag dat het is begonnen in dat gebied lol